Teksto dydis:
2017-12-06 22:19
212.117.27.103 LTU

142 Vyras

Bet savininkas nestovi prie kiekvieno ir jam neimanoma girdeti, ka kiekviena padaveja kalba. O siu laiku darbuotojai- tiesiog tragedija

0
2017-12-06 19:59
78.56.49.24 LTU

141 Antakalnietis

Nu čia visgi yra dvi pusės reikalo. Sutinku, kad dažnai, ypač pigesnėse maitinimo įstaigose aptarnavimas žemiau plintuso, bet kartais ir klientai tokie būna, kad jo.. Pvz. ateina ir klausia padavėjo: "o šitas patiekalas ar skanus?" Kokio atsakymo toks klientas tikisi? Arba užsisako salotas, bet prašo nedėti to ar ano, paskui skundžiasi, kad neskanu. Nu tai taip, neskanu, nes pusės produktų nebėra, kurie tarpusavyje dera ir suteikia patiekalui skonio.

0
2017-12-06 18:31
86.164.131.242 GBR

140 Autore,

buk pati zmogumi ir neissidirbinek.O kaip kitaip gali pasakyti apie zmogu,kuris,net nepalietes patiekalo,rekauja,kad jis neskanus.Ir pirmiausia apmastyk savo kulturinguma.

5
2017-12-06 13:48
193.219.78.7 LTU

139 Siaip,

tai mazai pas mus tokiu zmoniu, kurie kasdien pietautu restoranuose. Paprastai gal koki karta per menesi ar du menesius tenka nueit. Na, o jei planuojama ten eit laika praleist su didesne kompanija, tai jog yra tokia paslauga, kaip isankstine stalo rezervacija. Tada jokiu problemu nebuna...o as nei pats reikalauju, nei maciau kad kas nors kitas reikalautu, kad kazkoki kita zmogu persodintu prie kito stalo - tai nemandagu. Jei nera vietu, tai mes ieskom kito restorano - ir viskas...

2
2017-12-06 10:26
84.240.41.118 LTU

138 Raselė

Brangiuose ir geruose restoranuose aptarnavimas puikus ir maistas geras. Pigiuose restoranuose-kavinėse yra pigu, aptarnavimas žemesnio lygio, padavėjai mažiau stengiasi. Norint pakelti darbuotojų suinteresuotumą, reikia didinti atlyginimą, o tai atsilieptų patiekalų kainoms. Ir gerai virtuvei reikia gero šefo, neantrarūšių produktų. Manau, kad straipsno autorė neteisi. Negalima reikalauti aukštos maisto ir aptarnavimo kultūros už grašius, arba išeiti nesumokėus ir jų. Tai tiesiog reikia rinktis - ar pavalgyti pigiau ir pasitenkinti vidutiniu skoniu bei aptarnavimu, ar mokėti daug ir gauti išskirtinį servisą. O Londone tas pats. Pigiose kavinukėse niekas nebėgioja paskui klientą taip kaip brangiuose restoranuose. Šiuo atveju, manau, autorė turi penkis eurus ir nežino net, kaip čia už juos visus pašokdinti.

4
2017-12-06 10:23
82.140.180.140 LTU

137 Nu jau

bobos del kavutes galetu nepergyvent. Kas draudzia su savim nesiotis termosiuka kavikes,juo labiau,kad kozna pana ar boba tamposi(visada!)su savim ridikiule(rankinuka),kur ir gali priglaust termosiuka..... Va,lauki troliko ir uzsimanai lasiuka kavytes. Tik tukt is ridikiules termosiuka ir jau megaujies karsta kavyte. Pigu ir nervu sutaupai,o svarbiausia LAIKU nora patenkini. Siaip uzsimanius kavos didele litanija gaunasi. Reikia SPECIALIAI eit i kavine,ten laukt,kol kokia nevala tau nervus sugadins.......o cia pyst ir isipili ir paciu laiku savo nora PATENKINI,kol trolikas atsliaus......

5
2017-12-06 09:34
85.166.35.116 NOR

136 WWW

JONAVOS ,,ARMOS ,,BARE PADAVEJOS NEMANDAGIOS ,TAIP PAT NESIME DAUGIAU !!!

1
2017-12-06 09:13
37.233.77.243 SWE

135 APKALTA!

DĖL SNORO AFEROS GRYBAUSKAITĘ - JAV MARIONETĘ Į KALĖJIMĄ!!.

3
2017-12-06 08:43
78.56.19.239 LTU

134 Aušra

107am, bet kai visi tyli, tai niekas ir nesikeičia į gerą pusę, tik kainos auga, maistas prastėja, personalas prastai elgiasi. Metėm tą reikalą, valgymą kavinėj. Arba darom tą retomis progomis. Nes gėda. Lupa pinigus, vis maža, o gauni š...

0
2017-12-06 08:06
193.219.78.7 LTU

133 Aplamai,

tai bet kuriame restorane labai retai buna tokiu atveju, kad zmogui nebutu, kur atsisest. Galiu pasakyt, jog is anksto staliuka patartina uzsisakyt per egles uzdegima, per Vasario 16, pries pat Naujus metus ar Kaledas, na ir sakykim, Kauno Akropolyje, pries gera koncerta Zalgirio arenoje. O paprastomis dienomis tai restoranai apytusciai. Faktas...

1
2017-12-06 08:02
86.149.15.95 GBR

132 Maria

Dirbu amerikiečių kompanijoje registratūroje. Matome minimum nuo 200-600zmoniu per dieną. Taip būna žmonių su savo norais ir pan. Bet visada turi būti mandagumas ir manieros bendraujant su klientais,juk kai klientas išeis patenkintas ir laimingas aptarnavimu jis sugrįš ir dar pasikvies draugų. Padavėjos Lietuvoje visiškai be kultūros grubios ir pan atrodo, kad joms viskas dzin. Stalas purvinas bet sodina žmonės, vanduo bėga iš butelio ant žemės ant restorano grindų pasižiūri ir sako 'nuuuu ir kas', paklausi kokio vyno turi atsako 'visokio' Nemoka mandagiai išsisukti iš situacijos. Tai ir nesistebėkite, kad negaunate arbatos už aptarnavimą. Jei nepatinka darbas tiesiog nedirbk ir čia nepriklauso kiek žmogus uždirba. Padavėjai uždirba antra tiek algos iš arbatpinigiu kurie gaunami už aptarnavimą.

1
2017-12-06 06:07
84.15.186.179 LTU

131 na

kiek ejau, visur buvau graziai aptarnauta, maistas skanus.ypac patiko Uzupio picerija , nuostabus maistas italiskas.Ir siaip jau yra zmoniu, kuriems is prigimties skonio receptoriai silpni, tai tie ant viso maisto pikti, kad neskanu.

7
2017-12-06 02:29
78.56.108.99 LTU

130 Ar jau mokančių rašyti nebeliko,

kad kažkokią grafomaniją tenka skelbti?

2
2017-12-06 01:30
83.187.126.62 NLD

129 Mari

Visiškai pritariu, kad metas baigti su tuo lietuvišku tylumu. Pvz. Šokolado meistruose Jeruzalėje gal tik viena normali pardavėja (vyresnė, tamsi), visos kitos ir vyrukas košmaras - aptarnauja kaip prekybcentrio kasininkai - kuo greičiau, nepatardami, nepaaiškindami akcijų - kurios galioja tik tam gabaliukui, o ne visam tortui, nežino tortų sudėties, jei klientai paprašo, kad torte nebūtų ko nors, tai valandą gaišta skaitydami visas sudėtis, paskui bjauriai apšneka su kitais klientais, nemato kas ateina pirmiau, nors žmonių parduotuvėje vos 2-3, apie nepagarbą klijentams su mažais vaikais nėra ką kalbėti, jų tiesiog nemato ir aptarnauja kitus.. Va tau ir gurmaniška parduotuvė su milžiniškom kainom...

5
2017-12-05 23:20
84.55.6.89 LTU

128 o

ko išvis ten eiti? į tas ''kavaines'' arba geriausias jiems apibūdinimas, mano nuomone, kabakus. fu. nei vieno gero neatsimenu per visą savo amžių - visur priplėkę-įsigėrę kažkokio lyg seno maisto ''aromatai''.

7
2017-12-05 21:00
84.15.186.207 LTU

127 gal kiek ir perdetai

ir reikia tiketis ne apie greito maisto restoranus kalba, bet aptarnavimas tikrai tragiskas. ir situacija tik prasteja.nors kainos kyla, bet aptarnavimas tik prastyn. kad ir kaip atrodytu mandagu butu uzleist vieta didesnei kompanijai jei jau baigei valgyt, bet vis tik auksto lygio aptarnaujantis personalas nereikstu pretenziju. nes zmones ne sukimst maista ateina,bet ir pabendrauti, normalu yra ir dvi valandas valgyti su visais desertais. tai jei neleidzia draugems ne minties uzbaigt, ar nesa saskaita dar valgant deserta tai yra bjauru. as visada paprasau saskaitos kai jau tikrai noriu eit.

1
2017-12-05 20:22
188.69.212.5 LTU

126 teip

jiesli trietij muž bjot po morde - značit delo v morde... tiek nesklandumų

4
2017-12-05 19:48
90.138.108.36 SWE

125 Siaip

Suprantu is dalies ir tas padavejas. Jog jos ten dirbdamos manau mazai kuriame is restoranu gauna daigiau nei minimuma ir neblogus arbatpinigius. O kai visur auga kainos tai zmones ir arbatponigiu pagaili. Bloga zmoniu nuotaika negali neatsiliepti ir darbo rezultatams.

2
2017-12-05 19:37
188.221.35.117 GBR

124 Marija

Aptarnavimas lituvoj kavinese tikrai chamiskas.Susiduriau ne karta.

1
2017-12-05 19:31
88.89.198.78 NOR

123 Kliente

Baisiausia yra tai, kad daugiausia didesnių restoranų/kavinių veda apmokymus savo darbuotojams ir ten tikrai yra paaiškinama kaip turi būti aptarnaujamas klientas. Ir tikrai taip, padavėja priimanti užsakymą turi žinoti kiekvieno patiekalo sudėtį, paklausti ką žmogus mėgsta ir pasiūlyti gėrimų prieš užsisakant maistą. Tuo labiau sutikti klientą įeinant į restoraną ir nuvesti prie staliuko. Ir nenešti patiekalo jei jis neatitinka aprašymo ar nuotraukos meniu. Bet deja, nedaug darbuotojų priima tai rimtai... pati dirbau ir buvau apmokyta padavėja, visada stengiausi vykdyti standartus, ir esu papiktinta kai ateinu į tą patį ar kitą didesnį restoranų tinklą ir patiriu tai kas aprašyta straipsnyje. Jei pasirinkai dirbti darbą, tai dirbk, jei nepatinka darbas, negadink verslo ir nuotaikos klientams, sėdėk namie.

0
2017-12-05 19:27
78.61.191.202 LTU

122 ne robotas

Parašyta - toliau tlėti negaliu :D

0
2017-12-05 19:26
90.112.206.147 FRA

121 To 116

I alyvuoges galit dėti bet ką. Kas jums draudžia? Bet tai nebus klasikinis variantas. Jei nukrypstat nuo klasikos, tai taip ir rašot meniu. Tai gal daug ką sugundys paragauti, o tie kurie nemėgsta medaus žinos ko ne užsisakyti. Ir visi bus patenkinti.

0
2017-12-05 19:17
86.38.19.17 LTU

120 kodel

neminimos tu landyniu pavadinimas,kur taip blogai priimami lankytojai?

1
2017-12-05 19:01
84.46.239.154 LTU

119 :)

Kiek daug merginai "nelaimių" nutiko kavinėse. Priimkit mano užuojautą. Pralinksmino straipsnis. Kokių viskuo nepatenkintų žmonių, keliančių dramas iš smulkmenų pasitaiko...

13
2017-12-05 18:31
37.2.21.216 SWE

118 gd

Darnai tenka valgyti restoranuose , kai keliauju. Tenka visko prisiziureti. Paprastai , Vakaru Europoje aptarnavimas puikus su mazom isimtim. Jei mandagiai pasiulo persesti prie kito staliuko, kodel ne? Dazniausiai visur klijiento teises pirmiausiai. Vienas is komentatoriu rase, kad Dubline restorane negali atsisakyti kai kuriu produktu , patiekalo sudety. Na nezinau, kai uzsakau patiekalus kitose salyse, visada prasau neipilti padazo su actu i darzoves ir jokiu bulviu ar ryziu prie kepsnio, tik darzoves. Niekada nenusivyliau.

1
2017-12-05 18:03
83.136.45.63 IRL

117 O kur cia sokas?

Dubline,restorane esu prases kad i viena patiekala neidetu vieno indigriento.Atsakymas buvo toks:virtuve deda viska kas parasyta.Ko nenorite-nevalgykite.O kad didesnei kompanijai didesnis stalas-tai elementaru.Su malonumu parsesciau prie mazesnio.Kame beda?Gal rasytoja labai opi?Su liguista reakcija-bele prisikabinti?Atsiprasau.

9
2017-12-05 18:01
82.140.143.73 LTU

116 to 112

jeigu nezinote - nerasykit apie alyvuoges,nes su medumi jos taip pat marinuojamos.Ziauriai nemegstu visokiu zinovu ir zinuciu,pabuvo kelias dienas uz Lietuvos ribu - ir jau viska ismano. Apie kultura musu kavinese ir kitose panasiose vietose - nera ko ir kalbeti.Derevnia ir tiek.

3
2017-12-05 17:24
37.2.21.216 SWE

115 to 103

Mano Tevyne- Lietuva, o jei darbo klausimais vazineju po Pasauli, cia ne tavo problema. O ka ir reikejo irodyti- maza ir pikta tauta! Ir pasitikslink "mergses" reiksme, o tada cia reiskis

2
2017-12-05 17:04
81.29.25.59 LTU

114 xxx

darbuotojos t i padavejos ten uzguitos nelaimingos nres algu negauna tik avansus ir nezino kaip joms givent tik is avanso jos netitik ksad nelaimingos jos nekencia visu cia atejusiu nes jus turit pinigu o jos neturi net pavalgit

2
2017-12-05 16:30
78.58.35.234 LTU

113 HA

vel šokas,puse straipsniu arba šokas arba šokirota arba šokirotas,gal tada ne lrytas o lšokas??

4